fbpx

Anrika Häfla Bruks investerar i nytt skärsystem från Messer

Anrika Häfla Bruks investerar i OmniMat från Messer

Den nya Messer OmniMat maskinen är utrustad med dubbla plasmaaggregat som klarar 50 mm kolstål, dubbla fasaggregat för fogberedning samt ett specialaggregat för skärning av gallerdurk, sträckmetall och lättdurk. För en effektivare produktion finns dubbla uppläggningsbord med automatisk slagghantering.

Platschef Anders Schön: ”Investeringen är gjord för att möjliggöra högre flexibilitet och större möjligheter att snabbt jobba med kundanpassningar i Häflas produkter. Kontur- och figurskärning kommer nu att kunna göras betydligt mer rationellt i sträckmetall, lättdurk, gallerdurk etc. Maskinen blir även ett välkommet tillskott i Häflas legoerbjudande där man sedan tidigare erbjuder plåtbearbetning på legobasis.”

Anrika Häfla Bruks investerar i nytt skärsystem från Messer
Messer Omnimat 5000 med 12 meter skärupplägg och vibrationsbord för slagghantering

Häfla Bruks AB har funnits som företag i över 300 år och är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter. Bland annat tillverkar man gallerdurk, räcken, trappor, ramper och plåtbearbetnings- och laserskärningstjänster. I en tid av konstant förändring, satsar Häfla Bruk framåt. www.hafla.se