fbpx

Intercut på EuroBlech 2016

euroblech 2016 intercut

Intercut presenterar fem intressanta maskinleverantörer på EuroBlech 2016 i Hall 13 

Messer Cutting Systems presenterar tre kombinerade processer i sin flexibla och allsidiga skärmaskin MultiTherm ® : Laserskärning, plasmaskärning och InkJet märkning kan kombineras i ett skär-jobb. Som ett exempel kan små hål och konturer skäras med Fiberlaser och ytterkonturerna kan snabbt och kostnadseffektivt med plasma. Utan att flytta plåten kan man sen enkelt och snabbt märka ut bocklinjer eller artikelnummer med InkJet systemet.

MultiTherm ECO 2
Plasma, gasbrännare och Fiberlaser på MultiTherm®

Hos Messer kan man även lära sig mer om fasskärning av riktigt stora plåtar med LaserMat eller hur vi kan borra och gänga med en normal portalskärmaskin.

Messer’s steg mot Industry 4.0
Kortare serier, högsta tänkbara kvalitet och ökade krav på kostnaderna är krav som finns i alla branscher. Många kunder vill kunna följa upp sina maskiners aktuella status på ett enkelt sätt med PC eller Mobiltelefon. Följ upp stillestånd, snabbare åtgärd, Information om skär-tider och produktivitet som är viktiga parametrar i produktionsplaneringen.

Under mässan demonstreras nya GLOBAL REPORTER.

PowerBlade laser och plasmaskärmasin 1
CNC Global Control med Global Reporter

I HALL 13 finns fler medlemmar i ”Messer’s familj” av samarbetspartners;
Hypertherm och Kjellberg är välbekanta tillverkare av plasmaströmkällor, här finns många intressanta nyheter att beskåda.
I Kjellbergs monter finns dessutom en Messer MetalMaster ® 2.0 i full produktion.
I montern hos Beuting Metalltechnik finns ett stort antal intressant lösningar av uppläggningsbord för både gas och plasma. Extra intressant är transportband och vibrationsränna för slagg och små detaljer. Hos Beuting finns också nya MetalMaster ® 2,0 med såväl plasma och gasbrännare.

Robotskärning med Plasma
ERL-BIBER är ett familjeföretag som utvecklat ett högintressant system för att kunna skära avancerade faser med robot. Hemligheten ligger framförallt i ett unikt laserbaserat system för höjdhållning. Demonstrationer utförs i montern.