Intercut söker maskinsäljare med starkt affärsmannaskap

Intercut söker maskinsäljare 2021

Intercut Sverige AB är ett lönsamt och expansivt maskinhandelsföretag inom bearbetning av plåt, balk och stångmaterial. Vår affärsmodell är att bedriva direktförsäljning med specialister inom våra teknikområden, vår uppgift är att se till att ge våra kunder bästa lösningen för maximal lönsamhet och eliminera onödiga stillestånd.

Intercut är ett privat företag med 20-tal medarbetare. Intercut omsätter ca 100 Mkr. Vi representerar i flera världsledande varumärken som Messer Cutting Systems, Durma, SwiftCut, Davi, Pema Welding Automation, Kaltenbach, Bomar, Istech, Friggi, Soyer, mfl.  

Service och support är ett väl utvecklat och prioriterat område där vi hela tiden söker nya lösningar och arbetar innovativt för kunna öka våra kunders lönsamhet.

Vi har starkt fokus på kvalité, systemtänk och god service. Vi är väletablerade med en stor installationsbas hos såväl stora som små företag i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en maskinsäljare med starkt affärsmannaskap och några års erfarenhet av försäljning. Erfarenhet från branschen är meriterande och vi sätter framför allt stort värde på din förmåga att analysera kundernas behov och problem samt att kunna driva såväl stora som små projekt.

Din uppgift blir att hålla kontinuerlig kontakt med våra befintliga kunder samt aktivt besöka nya kunder. Du kommer även att få huvudansvaret för vår största och äldsta agentur Messer Cutting Systems GmbH. Messer är världsledande inom termisk skärning och Intercut har representerat Messer i över 30 år på den svenska marknaden.

Till din hjälp och support finns kolleger med många års erfarenhet i branschen, dels våra leverantörer. Du kommer att rapportera till vår säljchef och du tar fram aktivitetsplaner och ansvarar för ditt produktområde.

Vi erbjuder

Intercut präglas av stort engagemang för kunden och vi arbetar med stor frihet och eget ansvar. Vår vision är att erbjuda det stora företagets trygghet och resurser i kombination med familjeföretagets personliga engagemang.

Din bakgrund

Vi söker dig med en teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet från industrin gärna stål- eller svetsbranschen. Kunskap inom automation och industriell IT är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av försäljning.

Vi lägger stor vikt på din affärsförståelse och förmågan att sätta dig in i kundernas behov och önskemål. Du är bra på att bygga relationer på olika nivåer och är prestigelös samt kan samarbeta effektivt med övriga kolleger. Du är duktig på att etablera och behålla långsiktiga relationer och skapa förtroende hos dina kunder.

Du behärskar engelska och svenska obehindrat i både tal och skrift, tyska är meriterande.

Du är engagerad och du har förmågan att självständigt organisera det dagliga arbetet. Ditt driv är starkt och du trivs i en roll med högt tempo och på ett företag i förändring.

Tjänsten

Heltid och tillsvidare

Placeringsort: Vårt kontor i Sollentuna eller eget hemmakontor.

Resor: Kunder i Sverige samt våra leverantörer i Europa ingår i tjänsten.

Befattning

Maskinsäljare med agenturansvar.

Frågor

VD
Anders Pettersson
08 55051202
anders.pettersson@intercut.se

Försäljningschef
Trond Hansen
08 55051206
trond.hansen@intercut.se

Ansökan:

Ansökan med CV samt presentationsbrev med svar på varför du söker tjänsten och vad du kan erbjuda oss skickar du till rekrytering@intercut.se. Observera att urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Välkommen med Din ansökan!

Intercut Sverige AB
Box 8026
192 08 Sollentuna
+46 8 550 512 00
www.intercut.se