fbpx

Magnetlyftok för armeringsjärn

Magnetlyftok från Skanveir lyfter effektivt 12 meter långa buntar av armeringsjärn, lämpliga för bl.a. stålgrossister. Detta leder till ökad lagerkapacitet och en högre hanteringshastighet.

Systemet hanterar en eller två buntar med armeringsjärn per lyft, med en vikt av max. 7.5 ton som kan lossas från tågvagnar till ett lager, eller lastas från ett lager till lastbilar för vidare leverans. Kunderna återfinns främst inom varvsindustrin, hos stålgrossister och i stålverk.

Den tidigare lyft-metoden med trådstroppar var tidskrävande och krävde sammanlagt fyra personer. Nu, med hjälp av magnetlyftok, utförs samma operation snabbare och säkrare, och endast en operatör behövs. Operatören sitter säkert i sin hytt, varifrån han har god sikt över hela lastprocessen. Det finns inte längre människor i riskområdet för lyft.

Tillsammans med kund definieras driftförhållanden och lyftbehov. Därigenom skapas tillförlitliga och säkra magnetlyftdon med lång livslängd. Vi hjälper även till med modernisering av magnetutrustning.

Mer information finns på sidan: Lyftok