fbpx

Nya skärmaskiner från Messer

Stena Stål investerar i nya skärmaskiner från Messer. Totalt finns tio skärmaskiner hos stena Stål, varav sju Messer, levererade från Intercut i Stockholm.

Fem av de befintliga Messer gasskärmaskinerna har uppgraderats. Genom att använda dubbla upplägg klaras ämnen på upp till 12×5 m med upp till 8 brännare. Tidigare kunde man skära i allt stål från 5 mm upp till 325 mm. Nu kan man skära upp till 600 mm med en av de nya skärmaskinerna från Messer.

– Allt är utbytt utom själva stålskeletten, så att de i princip blivit likvärdiga med nya maskiner. Genom retrofit blev kostnaden två miljoner per maskin jämfört med det dubbla om vi köpt nytt, säger Marcus Larsson.

– Maskinen för plasmaskärning är uppgraderad. Den har ett fashuvud som kan vinklas så att man kan göra fasberedningar för svetsning redan i maskinen.
– Dessutom har vi investerat i en grad- och blästerlina för att få en jämnare kvalitet och minska det manuella slitsamma arbetet. På så sätt har vi kunnat frigöra och vidareutbilda operatörer för andra uppgifter som t ex skärning och cnc-bearbetning. Vi vill att de ska ha så bred kompetens som möjligt, säger Marcus Larsson.

– Våra främsta styrkor är lagerkapaciteten, maskinparken och verkstadskompetensen. Maskinparken här är dimensionerad för att kunna bearbeta från små till riktigt stora detaljer i stål och aluminium med precision på ett par hundradelar. Ämnena kan vara upp till 12 meter långa, därför krävs rejäla utrymmen med stora fria ytor, säger Jan Fjeldså.

Intercut har lång erfarenhet och bred kompetens inom Laserskärmaskiner , gasskärmaskiner, plasmaskärmaskiner och tillbehör. Vi fastställer även kundens lager- och produktionsbehov.

För mer information kontakta oss:

Ulf Karlsson
+46 8 5505 1214
ulf.karlsson@intercut.se