fbpx

SITAB investerar i Fiberlaser från Intercut.

Full fart hos välrenommerade SITAB, Sandvikens Industriteknik AB, som investerar i en DURMA HD-F 3015 III – 8 kW Fiberlaser från Intercut.

Valet föll på en DURMA HD-F 3015 III – 8 kW, som gör det möjligt att skära upp till 30 mm i kolstål och upp till ca 15 mm i rostfritt material. Laserskärmaskinen har den allra senaste teknologin med bland annat en 8 kW Fiberlaser från IPG och styrsystem från Siemens. Sedan tidigare har SITAB såväl plasmaskärning som vattenskärning i sina båda anläggningar. Den nya laserskärmaskinen kommer att placeras i en nybyggd maskinhall vid huvudkontoret i Sandviken, allt för att kunna ge så snabb och effektiv service som möjligt till SITABs krävande kunder.

Emil Holmström, SITAB VD;  …”Vi bygger en helt ny maskinhall på rekordtid, maskinen blir klar för invigning direkt efter semestern. Nu får vi ett unikt erbjudande inom skärning med processer för; gas-, plasma-, laser- och vattenskärning.”

Följ bygget dag för dag via länk på; www.sitab.nu

Fiberlaser HDFL Durma
DURMA HD-F 3015 III – 8 kW Fiberlaser klar för montage hos SITAB utrustad med växelbord för effektiv skärning i både tunn och tjock plåt.

SITAB, Sandvikens Industriteknik AB, tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Företaget har 60 anställda med moderna och välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.