fbpx

Stort kunnande tar plats när Intercut storsatsar på Elmia

Välkommen till Elmia 2022

När Elmia Produktionsmässor gör comeback 10-13 maj, efter fyra års uppehåll, är agenturföretaget Intercut med partners på plats. Med större monter än någonsin – men med färre maskiner.

Självklart vill vi visa och sälja maskiner, men framför allt vill vi bereda plats för det vi är allra bäst på – nämligen att vara en partner när det gäller våra kunders marknads- och produktionstekniska utmaningar, förklarar Anders Pettersson, ägare och vd för Intercut.

Att sälja maskiner handlar om att leverera effektiva produktionslösningar som ska hålla för kundens behov över tid. Det är vad vi gör dagligen i samarbete med våra kunder. Nu vill vi vara tillgängliga för mässbesökarna och bjuda på vårt stora kunnande.

På Elmia Produktionsmässor i år satsar vi på att göra det enkelt för såväl befintliga kunder, som nya, att under lediga former titta in i vår monter och prata teknik, produktionslösningar eller marknadsläget. Vi erbjuder ett luftigt ”kunskapscenter” med många sittplatser och ståbord. Vi har gott om plats för enskilda diskussioner ostört.

Vi har ju en enorm expertis inom företaget. Vi kan termisk skärning, bockning, kapning, svetsning och riktning. Vi gör behovsanalyser, kommer med förslag på effektiviseringar, utbildar och ger teknisk support. På mässan har vi många experter på plats, både servicetekniker och säljare. Därtill har vi sex internationella representanter från våra olika varumärken. De besitter stor kunskap om såväl ny teknik som marknadstrender i omvärlden.

Men självklart kommer vi också att visa upp våra bästa produktnyheter. På plats i montern har vi bland annat:

  • Messer Cutting Systems stora nyhet – ELEMENT en skärmaskin som kan bestyckas med olika verktyg för skärning med gas, plasma, fiberlaser, fasning samt märkning, borrning, gängning, fräsning. Med automation – allt från standardupplägg till obemannat.
  • Robotsvets med lägesställare från Pemamek. Enkel och snabb programmering som gör det lönsamt att köra korta serier.
  • Det senaste inom bultsvetsning från Soyer.
  • Istech, med en kraftfull kapmaskin för solida material.
  • Durma visar en 15kW fiberlaser med växelbord i kombination med en ny kantpress.
  • Vår nya partner KOHLER visar i egen monter en kraftfull riktmaskin som kan ta bort spänningar i plåtarna samt rikta såväl plåtar som skurna detaljer. En allt viktigare process nu när det är materialbrist och man måste köpa plåt av varierande kvalitet.
  • CAD/CAM beredningsprogram.

Vi har även en skopa från SMP Parts AB på plats, för att visa hur de tillverkar skopor med senaste tekniken inom fasskärning och robotsvetsning.

”För att få ut maximalt av sitt mässbesök, och det gäller inte bara i vår monter, tycker jag att man ska sätta sig ned och ägna någon timme eller två till att diskutera internt”, säger Anders Pettersson. ”Jag upplever att många skjuter från höften när det gäller investeringar. Tänk i stället igenom, vilka är våra behov inför framtiden? Vi lever i en föränderlig värld. Marknader försvinner samtidigt som det öppnar sig nya. Vilka utmaningar och möjligheter har vi framöver? Punkta ned på en A4 och tag med till oss. Här kommer ges fantastiska möjligheter att prata med flera specialister inom olika områden på samma gång.”

Möt oss på Elmia i följande montrar:

Intercut A07:20

Durma A06:20

Kohler A04:29

Mässtidningen 2022
Elmia Svets och Fogningsteknik 2022

Vi hjälper kunden hela vägen i produktionsprocessen. Vi vill leverera maskiner som kan gå i 10-15 år dygnet runt, inklusive utbildning och support. Det är hållbarhet på riktigt.

Anders Pettersson VD Intercut
VD
Anders Pettersson
anders.pettersson@intercut.se
070 684 1030