fbpx

Swift-Cut – Mycket maskin för pengarna!

schlosserbub verkstad investerar i Swift-Cut

Schlosserbub GmbH är ett snabbväxande verkstadsföretag cirka 15 km väst om Wien. När Schlosserbub skulle byta ut sin kinesiska plasmaskärmaskin googlade man på företaget för att hitta en skärmaskin som var bäst lämpad för deras behov. De hittade och valde en Swift-Cut Pro 2500.

Schlosserbub fann att Swift-Cut var den skärmaskin som passade bäst och gav mest valuta för pengarna. Swift-Cut Pro 2500, med vattenskärbord, har ett överkomligt pris och hög skärkvalitet. Skärmaskinen används regelbundet, ofta mer än tre dagar per vecka. Swift-Cut har sparat tid åt företaget som räknar med att investeringen kommer att betala sig på mindre än tre år.

Georg Blaas, vd för Schlosserbub, tycker att är lätt att arbeta vid en Swift-Cut. Han gör följande jämförelse:

–Jag är en Appleanvändare eftersom jag verkligen gillar Apples användarvänlighet. Det är lika lätt att arbeta vid en Swift-Cut Pro 2500 som att använda en Iphone – det är plug and play utan problem.

Schlosserbubs plasmaskärmaskin levererades mitt under pandemin. Swift-Cut, som är ett brittiskt företag, kunde inte skicka någon tekniker från England till Österrike för att installera maskinen. Lösningen blev flera teamsmöten med företrädare för företaget i England.

Georg Blaas tycker att det var enkelt att installera skärmaskinen.

–Tror att nästan alla på ett verkstadsföretag kan göra det själv. Jag fick en halvdagsutbildning och sedan dess kan jag arbeta självständigt vid maskinen.

Schlosserbub skär huvudsakligen ståldelar, men även aluminium och rostfritt stål.
Värt att notera är att Schlosserbubs hade sin kinesiska plasmaskärmaskin i bara två år. De bytte maskinen på grund av bristande tillgång till reservdelar, service och support samt den svåra och ofta otillgängliga programvaran.

Swift-Cut är en bra standardmaskin för lite mindre verkstäder som inte har stora volymer och inte skär i de tjockaste plåtarna. I Sverige representeras företaget sedan sju år tillbaka av Intercut.

–Vi har sålt över 80 Swift-Cut, säger Lars Boström, säljare på Intercut.

Swift-Cut är mycket maskin för pengarna.
Anledningen till att Intercut började representera den engelska maskintillverkaren var att den svenska leverantören såg en liten lucka i deras sortiment.

–Swift-Cut är ett bra alternativ för kunder som inte har stora volymer för skärning och inte riktigt heller har budget för att köpa en stor plasmaskärmaskin. Vi tog in en Swift-Cut på prov och det föll väl ut, sedan har det bara rullat på.

Intercut representerar bland annat Messer Cutting Systems som är en av de ledande tillverkarna i världen av plasma- och gasskärmaskiner.

Kontakta vår produktchef Lars Boström:

Lars.bostrom@intercut.se

Tel: 070 515 6928