fbpx

Bandsåg med utmärkta skärresultat

Workline 410.280 DGH med ADFR system är en robust halvautomatisk bandsåg avsedd för sågning i metall och profiler av gjutjärn, stål, rostfritt stål, icke-järnlegeringar och plaster. Denna halvautomatiska bandsåg möjliggör dubbellsidig gering från -60° upp till 60° och klarar kapning av material upp till diametern 280 mm. Bandsågen ger hög kvalitet till ett överkomligt pris.

Bandsågens utmärkta skärresultat beror på följande egenskaper:

  • Bandstyrningarna som styr det 27 mm höga sågbladet är tillverkade av hårdmetall, leden till sågbygeln är lagrad i kraftiga glidlager och spånborsten som rensar sågbladet från spånor drivs synkront med sågbladet.
  • Fastspänning av material och matning av sågbygeln sker hydrauliskt medan frammatningen av material sker manuellt.
  • Hela arbetscykeln i halvautomatiskt driftläge startas genom att trycka på Start-knappen: materialet kläms fast, sågbladet startar och kapningen genomförs, sågbygeln höjs till den förinställda positionen och skruvstycket öppnas.
  • Önskad bandhastighet inom intervallet 20-120 m/min ställs in med manöverdonet för frekvensomvandlaren som är placerat på den ergonomiskt utformade kontrollpanel som är placerad på maskinens framsida.
  • Att maskinen redan i sitt grundutförande är försedd med en frekvensomvandlare för styrning av bandhastigheten innebär längre livslängd på sågbladet och ökad produktivitet.
  • Som standardutrustning i Workline halvautomatiska maskiner ingår automatisk reglering av sågbygelns nedmatningshastighet som styrs genom motståndet hos det bearbetade materialet.

Det finns också ett stort antal tillbehör, som till exempel utrustning för kylning och smörjning med Micronizer dimsmörjning, hydraulisk visning av bandspänning och Laserliner laserpekare för att visa var på arbetsstycket snittet utförs samt många andra tillbehör.

Kontakta oss:
Trond Hansen
+46 8 5505 1206
+46 70 570 7384
trond.hansen@intercut.se