fbpx

Blechexpo i Stuttgart 2017

Blechexpo i Stuttgart gör stora framsteg och rankas som nu en av de ledande mässorna i världen inom plåtbearbetning.

Vi besökte våra partners DURMA, Metalix och TimeSavers.

Durma har funnits på världsmarknaden sedan 1956 och räknas som en av de allra största tillverkarna av plåtmaskiner med mycket hög kvalitet. Durma säljer och utvecklar maskiner som aldrig förr, man tillverkar årligen ca 8000 plåtmaskiner. Utvecklingen inom laserskärmaskiner är också imponerande, under de senaste tre åren har man sålt närmare 900 Fiberlasrar.

I den globala världsutvecklingen är det av yttersta vikt att finnas nära sina kunder, för att bättre förstå kundernas önskemål och förbättra produktportföljen.

Durma har därför beslutat sig för att under 2017 öppna två nya kontor; ett i USA och ett i Tyskland som ska serva nord Europa.

DURMA Maschinen GmbH

Robert Bosch Strasse 4
354 60 Staufenburg

Manager: Tezcan Yigitoglu

+49 6406 8336160

I det nya ”Durmahuset” erbjuds:

  • Democenter av samtliga maskiner
  • Reservdelslager
  • Support

I steg två kommer Durma dessutom öppna ett ”Application Center” i både Europa och USA. Ett mål är också utbildningscenter med fokus på Industri 4.0.

rörlaserskärmaskin från Durma
Anders Holgersson Intercut diskuterar Durma´s nya Rörlaser med Regionchef Onur Dagli
Fiberlaser HDFL Durma
Fiberlaser från Durma

En av Durma´s 900 Fiberlasrar som utrustas med enheter av bästa kvalitet; CNC och servomotorer från Siemens , Fiberlaser från IPG, System Rexroth, Skärhuvud från Precitec samt CadCam med utbredning från Metalix eller Lantek.