fbpx

Kaltenbach lanserar ny maskin

Borrmaskin KDH Kaltenbach

Ny maskininnovation – KDH 1042 / 1084

Kaltenbach har nyligen lanserat en helt ny innovation vid mässan IPS 2015 i Lörrach, Tyskland.
Den nya Kaltenbach KDH 1084 – maskinen gjorde sin internationella debut på mässan. Kaltenbach visade för första gången maskinens unika förmåga att köra flera arbetsmoment parallellt. Processerna för sågning, borrning och fräsning kan alltså ske parallellt.

Den nya KDH 1084 – maskinen, gör en fullständig revolution i stålbearbetning som eliminerar begränsningar för sågning och samtidigt kunna borra hål samt fräsa och konturmärka. KDH 1084 ger också stora tekniska förbättringar i syfte att öka prestanda, processduglighet och effektivitet. I utvecklingen av KDH 1084 har Kaltenbach fokuserat stark på kundkrav utifrån verkligheten inom industrin. Som ett resultat av detta erhåller man produktivitetsvinster på mer än 80 % jämfört med konventionella processer.

Maskinen har tre maskinspindlar monterade i en mycket robust ram som syftar till att ge maximal styvhet, vilket krävs för höghastighetsborrning och fräsning med hjälp av hårdmetallverktyg. Varje axel på KDH 1084 kan användas med upp till 28 verktyg som arbetar självständigt och kan utföra olika uppgifter på materialet samtidigt, över ett brett positionsintervall. Allt detta kan ske under det att materialet skärs med användning av Kaltenbach´s hyllade KBS 1051 DG högpresterande bandsåg och automatiska sorteringssystem.