fbpx

Mässinfo ELMIA 2024

Intercut presenterar stolt de senaste maskinleverantörerna från Italien och Finland.

Bland dem Cutlite Penta, som introducerar en imponerande fiberlaser med förmågan att skära 50 mm. plåt med enastående snittkvalitet och hastighet. Cutlite Penta skärmaskiner tillverkas vid företagets huvudkontor i Prato, norr om Florens, och riktar sig främst till företag med höga krav på snittkvalitet och tillförlitlighet i sin produktion.

Intercut och ISTECH samarbetar för att leverera skräddarsydda och kraftfulla bandsågar till svenska företag med fokus på produktionskapning. ISTECHs specialisering på kundanpassade hanteringssystem stärker Intercuts erbjudande till både stålverk och företag med produktionskapning.

Intercut inleder samarbete med Aliko OY i Finland. ALIKO OY LTD är sedan 1978 en av de allra främsta tillverkarna av större kantpressar.

Båda företagen representerar dessutom Messer Cutting Systems och Cutlite Penta Fiberlasrar på sina respektive marknader.

Försäljningschef, Trond Hansen; Vi ser fram mot ett djupare samarbete med ALIKO. Våra kunder liknar varandra, de både skär och bockar i tjocka plåtar. Samarbetet erbjuder extra bra service och support i både Sverige och Finland, inte bara kantpressar utan även skärmaskiner för gas, plasma och laser.

PEMAMEK svetsautomation från Finland grundades 1970 och har idag 250 medarbetare som är aktiva med projekt i 50 länder. Robotsvetsning för högre produktivitet, framtidssäkrad konkurrenskraft och snabb avkastning på din investering. Besök vår monter och studera framtidens svetsautomation hos Pemamek.

Vi kan allt om Bultsvetsning, vår partner sedan många är SOYER från München. Från bärbara mini-bultsvetsar till avancerade CNC-maskiner, vi erbjuder allt för bultsvetsning direkt från vårt lager. Vårt sortiment inkluderar förutom maskiner och service även bult och svetselement från ett flertal kvalificerade tillverkare. Säkert snabbt med kvalitet.

Anders Pettersson, VD på Intercut: ”Svensk tillverkningsindustri utvecklas snabbt och vi strävar efter att vara en partner som hjälper våra kunder att lösa både små och stora utmaningar. Vi tror på att kombinera hög prestanda med bästa support och service. Under ELMIA 2024 är vi extra glada att få presentera våra nya partners från Finland och Italien, vilket kommer att addera ytterligare värde till våra kunder.”