fbpx

Messer storsatsar på Schweissen & Schneiden

Messer Cutting Systems storsatsar på SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2017 – mässan i Düsseldorf.

Optimerade processer och integration i fokus

”Vid den kommande mässan, SCHWEISSEN & SCHNEIDEN i Düsseldorf har vi gjort mängder av anpassningar för att göra vårt sortiment ännu mer attraktivt med tanke på Industri 4.0″, säger Jörg Mosser, Direktör för Sales & Marketing Europe. Företaget kommer att presentera den modernaste skärtekniken i monter D38 / E41 i Hall 11.

Messers skärsystem OmniMat® och MultiTherm® har i det närmaste en ”kultstatus” i plåtindustrin. Anledning nog för Messer att ge båda serierna en dynamisk omstart.

Beprövade och testade system med ny kraft

OmniMat® befinner sig redan topp med avseende på dimensioner och stabilitet: Upp till 7,80 meters arbetsbredd, flerspråkig styrning, gas- och plasmaskärning eller borrning; Listan matchar de höga krav som ställs på denna arbetshäst. Borrning förekommer allt oftare i kravspecifikationerna. Messer Cutting Systems skapar mervärde eftersom processtiderna minskas avsevärt.

Plasmaskarmaskin OmniMat

  • Bild 1, OmniMat® med upp till 7,8 m. arbetsbredd, multifunktioner i CNC styrning, gas, plasma eller borrning. Tack vare processoptimering med hjälp av borrning reduceras produktionstiden avsevärt.

För effektiv, högkvalitativ plasmaskärning har Messer uppgraderat fas-aggregatet Skew Rotator Delta, samt använder nya strömkällor for plasmaskärning. Alla funktioner kan styras via den nya 24-tums pekskärmen, ett modernt utseende och smarta operationer ingår.

Du kan kombinera och välja fiberlaser, plasma, gasskärning, märkning; alla processer kombineras med MultiTherm®. Ett nytt utsugsbord med automatisk utmatning från Beuting samt enkel anslutning via EtherCAT avrundar innovationspaketet för MultiTherm®

  • Bild 2, Perfekt skärkvalitet och bra prestanda tack vare multifunktioner är givna argument för MultiTherm®

Bakom kulisserna, under en revolution

Vem vill  inte ta en titt på tillverkarens utvecklingsavdelning eller till och med utöva ett direkt inflytande på nyheter och innovationer? För att kunna komma ännu närmare kundernas krav vill Messer kommunicera och fråga sina kunder; T.ex. ett plasma-skärsystem som kan anpassas ännu bättre till marknadsförhållandena. En av de viktigaste innovationerna  från Messer är ett nytt fasaggregat för fogberedning, med Plasma är inte gasskärning som tidigare!

På software sidan har vi inte heller sovit vilket framgår av de många nya funktionerna i OmniWin och OmniBevel. Med den nya produkten OmniLink 2018 går Messer Cutting Systems vidare på den hållbara banan i riktning mot ”Industry 4.0” och flyttar integrationen av Messer – maskinerna i affärsprocesser från sina kunder in i rampljuset. Med OmniLink kan maskinerna till exempel anslutas till ett befintligt ERP-system och processerna kring beredning. Messer lägger stor vikt vid konsultation med kunden för att kunna utarbeta den bästa lösningen. Den balanserade interaktionen mellan maskin, mjukvara och service öppnar möjligheten för ökad effektivitet av automation i er produktion.

Plasmaskärmaskin MetalMaster

  • Bild 3, MetalMaster 2.0 för såväl plasma som gas, hög produktivitet som tar minimal plats i fabriken.

Från expert till expert: Kunskap på plats

Messer har en öppen dialog med sina kunder. Under mässan kan man få intressant info om effekterna  av DIN EN 1090, om lämpliga produkter, t.ex. specialmunstycken från Messer Cutting Systems, eller utbildning inom Messer Academy.

Jörg Mosser summerar: ”Vi har tagit höjd för alla tänkbara intresseområden på mässan. Ett brett program ger alla en bred inblick av den aktuella statusen i stålbranschen, oavsett önskemål. Och har kunder andra tankar och önskemål är vi öppna för att  implementera nya idéer i vår produktion.”

lntercut Sverige AB är leverantören för kunder med produktion inom plåt- och stålbearbetning. Vi är 17 engagerade medarbetare med huvudkontoret i Sollentuna. Vi på lntercut och systerbolaget Areg finns på Schweissen & Schneiden mässan under hela veckan. Exempel på leverantörer som ställer ut är; Messer Cutting Systems, HyperTherm, Kjellberg, Beuting, Kaltenbach och Soyer. Välkomna!

Besök Messer Cutting systems från 25 – 29 september på Schweissen & Schneiden i

Düsseldorf. Hall 11 Monter D38 / E41