fbpx

Weland investerar i såglinje från Kaltenbach

Weland investerar i en Kaltenbach borrmaskin

Nordens ledande tillverkare av monteringsfärdiga detaljer satsar på ökad digitalisering och modern produktionslösning som effektiviserar och förenklar.

Den senaste investeringen är en multifunktionell såg- och borrmaskin som består av en automatisk cirkelsåg KKS 463NA kombinerad med en borrmaskin KDV från Kaltenbach.

KDV, vertikal borr-axel för KKS 463NA möjliggör borrning i sågade stålprofiler, allt i en och samma produktionslinje. Kaltenbach har utvecklat kombimaskinen KDV + KKS 463NA för att förverkliga den innovativa automationen.

Cirkelsåg KKS 463NA är avsedd för dubbel gerkapning av rostfritt stål och metaller upp till 153 mm. Borrmaskin KDV är utrustad med horisontell borr och rullbanesystem.

Thomas Håkansson, maskinsäljare från Intercut: Såväl installation som utbildning färdigställdes på en månad! Men affären är inte avslutad för det, nu ser vi fram emot ett både långt och gott samarbete mellan Intercut och Weland.

Weland investerar i kombimaskin från Kaltenbach
Maskinsäljare Thomas Håkansson och servicetekniker Oscar Ramstedt från Intercut, diskuterar övertagande med produktionschef Albin Holm från Weland.

Kombinerad såg- och borrmaskinen är driftsatt och ökar kapaciteten samt förbättrar kvaliteten. Den nya satsningen ska sänka kostnaderna och korta leveranstiderna.

Weland AB är en av Sveriges största aktörer inom plåtbearbetning och tillverkning av trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor, gallerdurk och entresoler etc.

Kombinerad Såg- och Borrmaskin KKS+KDV

Kontakta oss för att få en gratis rådgivning eller besök av våra kunniga experter.

Trond Hansen Intercut

Trond Hansen
+46 8 5505 1206
+46 70 570 7384
trond.hansen@intercut.se